29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCompetiţie pentru studenţii români cu idei inovatoare cu premii totale de 14.000 euro

Competiţie pentru studenţii români cu idei inovatoare cu premii totale de 14.000 euro

Studenţii şi tinerii antreprenori cu o idee de proiect inovatoare sau care au deja startu-uri în domeniul digital se pot înscrie pentru premiile Be an Innovator, în valoare totală de 14.000 de euro. Cine a câştigat anul trecut competiţia şi cine se poate înscrie în acest an, informează HotNews.ro.

Firma de consultanță din domeniul managementului și tehnologiei, BearingPoint, încurajează studenții să participe la concursul de idei și start-up-uri cu proiectele lor inovatoare care se potrivesc motto-ului „Go Digital”.

Premiile acordate câștigătorilor vor avea o valoare totală de 14.000 de euro. În plus, BearingPoint va sprijini echipa câștigătoare timp de un an în realizarea proiectelor sale.

Până în data de 3 aprilie 2018, studenții de la facultățile de business și tehnologie din România, Germania, Austria, și Elveția se pot înscrie pe site-ul www.bearingpoint.com/beaninnovator cu idei de proiecte orientate spre viitor și cu efecte durabile pentru a câștiga premiul Be an Innovator.

După primirea tuturor aplicațiilor, BearingPoint România va alcătui o listă de echipe finaliste, urmând ca, în urma preselecției, cele mai bune proiecte să fie prezentate în data de 4 mai 2018, la Berlin, în fața unui juriu.

De asemenea, finala va oferi echipelor ocazia de a face schimb de idei cu alte start-up-uri, precum și cu partenerii și consultanții BearingPoint. Pentru a ajuta studenții și start-up-urile să pregătească prezentarea în fața juriului, organizatorii oferă echipelor finaliste traininguri și coaching.

Schimb internațional de idei

Concursul promovează schimbul de idei între participanți din România, Germania, Austria și Elveția și oferă posibilitatea de a transforma aceste idei în proiecte concrete.

Echipa care a câștigat anul trecut concursul este „Skipper” de la Universitatea St. Gallen din Elveția. Aceasta a dezvoltat un model de afaceri care să ofere întreprinderilor mici și mijlocii mai multă transparență a prețurilor și mai multe posibilități de benchmarking în domeniul logisticii containerelor de marfă.

De la câștigarea premiului, Timarian Rust și Andreas Beirholm, membrii echipei „Skipper”, se află în faza de coaching și au astfel ocazia de a-și dezvolta în continuare planul de afaceri și de a pune bazele unui start-up.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS