14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTarom caută să închirieze patru avioane, de preferat noi

Tarom caută să închirieze patru avioane, de preferat noi

Compania naţională Tarom anunţă începerea procedurii de închiriere în regim de dry lease a unui număr de cel mult patru aeronave. Acestea pot fi Airbus 320 sau Boeing 737, se arată în anunţul companiei, potrivit economica.net. Tarom caută să închirieze în sistem dry lease, adică fără echipaj, iar avioanele trebuie să fie de preferat noi, dar nu mai vechi de şase ani.
Acestea trebuie să aibă o capacitate de 160 -190 de locuri, scaunele să fie slim, cu tapiţerie de tip piele, iar motoarele să fie CFM 56. Compania naţională primeşte ofertele producătorilor sau companiilor de leasing până la 26 februarie 2018.
Anul trecut, Tarom a închiriat două aeronave noi Boeing 737-800 NG, cu o configuraţie de 189 de locuri, care să suplinească scoaterea din flota companiei a modelelor A310 (nr. – retrase la sfârşitul lui 2016) şi care au reprezentat o cincime din capacitatea de transport a companiei, potrivit datelor Ministerului Transporturilor.
Cele două avioane închiriate pe o perioadă de zece ani ar fi trebuit să ajungă în flota companiei turceşti Pegasus Airlines, care a renunţat la avioanele Boeing în favoarea celor produse de Airbus. Tarom plăteşte lunar 375.000 de dolari pentru avioanele închiriate. 2017 a însemnat pentru Tarom al zecelea an de pierderi, iar la conducerea companiei au fost numiţi cinci directori în ultimul an. Tarom are în prezent o flotă de 23 de aeronave

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS