10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtac armat la un liceu din Florida. Un tânăr a ucis 17 persoane

Atac armat la un liceu din Florida. Un tânăr a ucis 17 persoane

Un tânăr a ucis cel puţin 17 persoane şi a rănit alte 16, miercuri, într-un liceu din sud-estul Floridei, potrivit mai multor media americane, în cel de-al 18-lea atac armat comis de la începutul anului într-o instituţie de învăţâmânt din Statele Unite, transmite AFP.
Șeriful Scott Israel a anunțat că 17 persoane au fost ucise. 12 victime au murit la școală, 2 în afara ei și o persoană pe stradă, lângă școală. Alte două au murit la spital, conform acestuia. Atacul armat a avut loc cu puţin timp înainte de încheierea cursurilor, la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, al cărui director, Robert Runcie, a anunţat la sfârşitul după-amiezii că s-au înregistrat “numeroşi morţi”. Atacatorul a fost identificat ca fiind Nikolaus Cruz, în vârstă de 19 ani, informează BBC. El este un fost elev al liceului.
“Nu am primit niciun avertisment, nicio indicaţie”, a continuat directorul Robert Runcie. “Va fi efectuată o anchetă amănunţită. În astfel de situaţii, s-ar putea să fi fost semnale (…) Din câte cunoaştem, nu a fost proferată nicio ameninţare”, a precizat el. Mai devreme, pompierii, citaţi de postul local de televiziune CBS Miami, anunţaseră între 20 şi 50 de răniţi.
În 2014, liceul a avut înscrişi aproape 3.000 de elevi, mai scrie AFP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS