16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAproximativ 95% dintre români nu pleacă din casă fără smartphone

Aproximativ 95% dintre români nu pleacă din casă fără smartphone

Circa 95% dintre români nu pleacă din casă fără smartphone, iar 79% folosesc telefonul inteligent înainte de culcare pentru a citi email-uri sau pentru verificarea conturilor de social media şi a mesajelor primite, în timp ce 64% fac acest lucru când se trezesc, relevă un studiu de specialitate realizat în 12 tări, inclusiv în România, informează Agerpres.

Conform studiului, acesta este unul dintre motivele pentru care 60% din români îşi iau telefoanele când se pun în pat şi 1 din 10 sau aproximativ 11% din aceştia, admit că dorm cu telefonul lângă ei.

„Studiul a identificat că 87% dintre români au nevoie de smartphone pentru trimiterea mesajelor text, că 72% folosesc telefonul pentru surprinderea fotografiilor şi, bineînţeles, că 79% utilizează telefonul pentru verificarea reţelelor social media. De asemenea, cercetarea a constatat că 56% dintre respondenţi recunosc că au smartphone-urile cu ei mai mult de 13 ore pe zi, în timp ce 27% folosesc smartphone-ul în mod activ 3-4 ore/zi”, conform studiului realizat de compania multinaţională de cercetare de piaţă, IPSOS, pentru Huawei.

În studiu se mai menţionează că 59% dintre români îşi verifică telefonul de mai multe ori în decursul unei ore, obiceiul de utilizare constând în căutarea diferitelor informaţii, folosirea device-ului pentru divertisment, navigarea pe reţelele de Social Media sau în browser, citirea ştirilor şi conectarea la sistemul de Home Bank.

„În concluzie, cercetarea realizată pentru Huawei arată că, în zilele noastre, majoritatea dintre noi s-ar simţi pierduţi dacă nu ar avea smartphone-ul cu ei. Suntem atât de ataşaţi de el încât îl verificăm de mai multe ori pe zi, iar primul şi ultimul lucru pe care îl facem în fiecare zi este să accesăm telefonul. Printre acestea, smartphone-urile sunt folosite pentru a naviga pe Internet, pentru a citi email-urile, precum şi pentru a efectua apeluri şi a trimite mesaje text. Nu este de mirare că 95% din români îşi iau întotdeauna telefonul când pleacă de acasă. Neaşteptat (sau nu) 50% dintre românii intervievaţi mărturisesc că se întorc din drum dacă îşi uită telefonul, chiar dacă acest lucru îi determină să întârzie la muncă”, se menţionează în studiu.

Cercetarea de piaţă a fost efectuată în luna ianuarie 2018 pe următoarele pieţe: Austria, Bulgaria, Croatia, Cehia, Danemarca, Grecia, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovenia si Turcia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS