10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVictor Ponta, audiat ca inculpat în dosarul Turceni-Rovinari

Victor Ponta, audiat ca inculpat în dosarul Turceni-Rovinari

Fostul premier, Victor Ponta, este așteptat la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru a fi audiat în dosarul Turceni-Rovinari. În același dosar mai sunt inculpaţi fostul ministru al Transporturilor şi fost senator PSD, Dan Şova, şi foştii directori ai complexelor energetice Rovinari şi Turceni.
Procurorii anticorupţie îi acuză pe cei doi politicieni că, în calitate de avocaţi, ar fi primit bani pentru asistenţă juridică acordată firmelor de stat care aveau angajaţi propriii jurişti.
Victor Ponta este acuzat de complicitate la evaziune şi spălare de bani. Dosarul a fost trimis în judecată în 2015.
Victor Ponta este acuzat de DNA în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin cabinetul său de avocat, a obţinut de la Societatea Civilă de Avocaţi “Şova şi Asociaţii” 181.439,98 de lei, pentru activităţi care figurează în acte, dar care nu ar fi fost efectuate în realitate.
Dan Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi “Şova şi Asociaţii” la data faptelor, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani.
Laurenţiu-Dan Ciurel este acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, iar Dumitru Cristea şi Laurenţiu-Octavian Graure, fost director economic al CET, de abuz în serviciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS