7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSite-ul oficial de turism al României, închis pentru neplată

Site-ul oficial de turism al României, închis pentru neplată

UPDATE:

Portalul de promovare a României ca destinaţie turistică www.romania.travel a redevenit activ, începând de sâmbătă, după ce ministrul Turismului a plătit suma necesară reactivării acestuia, potrivit unui comunicat al ministerului.
Conform documentului, ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, a dispus identificarea de urgenţă în Ministerul Turismului a măsurilor legale pentru preîntâmpinarea în viitor a blocării site-ului.

 

 

Romania.travel, site-ul oficial al turismului românesc, nu mai poate fi accesat pentru că reprezentanții ministerului Turismului, care îl au în administrare, nu au achitat taxa anuală pentru deținerea domeniului. Noul ministru, Bogdan Trif spune că nu există cadrul legal pentru plata acestui domeniu, romania.travel, și că o va achita din salariul lui. „Nu cred așa ceva”, a fost prima reacție a noului ministru al Turismului, Bogdan Trif, când a aflat că site-ul nu funcționează, Apoi a revenant, spunând: „M-am interesat să văd despre ce e vorba și site-ul nu funcționează de la începutul lunii ianuarie. Domeniul a fost luat pe persoană fizică și este administrat de Ministerul Turismului. Nu e cadrul legal să-l platim, motiv pentru care o să-l platesc eu din salariul meu de ministru, astfel încât luni să funcționeze din nou. Asta-i viața”, a spus Bogdan Trif.

El crede că, până în prezent, site-ul, creat de fostul șef al Biroului de Turism al României la New York Simion Alb, a fost plătit tot „din buzunar”, în lipsa unui cadru legal. Alb, care a părăsit instituția în toamna anului trecut, a predat administrarea portalului romania.travel catre Ministerul Turismului în luna mai, atunci când Mircea Dobre, pe atunci ministru al Turismului, a decis să desființeze birourile de promovare externă a României.

Fostul ministru al Turismului, Mircea Dobre, pe care Trif l-a inlocuit în funcție, a explicat că site-ul a fost ținut pe serverele unui prestator până în decembrie 2017. Contractul a expirat și s-a decis mutarea site-ului pe serverele Secretariatului General al Guvernului (SGG), a adăugat el, precizând că există și o adresă în acest sens. (sursa: România liberă)

 

 

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS