21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia, somată de Comisia Europeană pentru că a depăşit limitele stabilite în cazul poluării

România, somată de Comisia Europeană pentru că a depăşit limitele stabilite în cazul poluării

Comisia Europeană a somat, marţi, România şi alte opt ţări europene să ia măsuri pentru diminuarea poluării aerului până la sfârşitul săptămânii viitoare, în caz contrar urmând să fie lansate procedurile de sancţionare, informează Mediafax.

Marţi a avut loc la Bruxelles o reuniune la nivel ministerial cu reprezentanţii a nouă ţări care nu respectă normele privind calitatea aerului. Cele nouă state membre – Cehia, Germania, Spania, Franţa, Italia, Ungaria, România, Slovacia şi Marea Britanie – riscă să fie vizate de proceduri de sancţionare pentru depăşirea limitelor stabilite în cazul poluării aerului.

„Miniştri din nouă state membre s-au reunit astăzi la Bruxelles la invitaţia comisarului UE pentru Mediu, Karmenu Vella, într-un ultim efort de a găsi soluţii pentru remedierea problemei grave a poluării aerului în Uniunea Europeană. Cele nouă state membre – Cehia, Germania, Spania, Franţa, Italia, Ungaria, România, Slovacia şi Marea Britanie – riscă să fie vizate de proceduri de sancţionare pentru depăşirea limitelor stabilite în cazul poluării aerului. În cursul reuniunii, comisarul Karmenu Vella le-a cerut statelor membre să finalizeze până la sfârşitul săptămânii viitoare prezentarea intenţiilor de a se conforma reglementărilor UE privind calitatea aerului, altfel riscă acţiuni juridice”, anunţă marţi Comisia Europeană.

„Actuala Comisie Europeană a transmis în mod substanţial că vrea să aibă acţiuni majore în lucrurile de importanţă majoră. Şi nu este ceva mai grav decât pierderea de vieţi omeneşti din cauza poluării. Protejarea cetăţenilor noştri reprezintă principala prioritate a preşedintelui Jean-Claude Juncker şi a întregului Colegiul de comisari, iar acest lucru trebuie să devină principala prioritate şi în statele membre, pentru guverne şi pentru toate ministerele responsabile, fie că sunt miniştrii Transporturilor, Energiei, Industriei, Agriculturii sau Finanţelor. Credibilitatea noastră comună depinde de acest lucru”, a afirmat Karmenu Vella, comisarul UE pentru Mediu, Afaceri maritime şi Pescuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS