13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateModificarea legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor, declarată parţial neconstituţională de CCR

Modificarea legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor, declarată parţial neconstituţională de CCR

Curtea Constitutionala a decis, marti, ca unele dispozitii din modificarile aduse Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor sunt neconstitutionale, a anuntat presedintele CCR, Valer Dorneanu, citat de HotNews.ro. Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor este una dintre cele trei „legi ale justitiei” modificate la finalul anului trecut in Parlament.

Valer Dorneanu a precizat ca una dintre dispozitiile in cazul carora au fost „admise critici” este cea privind raspunderea magistratului.

„Dupa o sedinta maratonica, mai exact care a durat cam cat doua maratoane, am reusit sa ne pronuntam cu privire la Legea cu privire la Statutul magistratilor. Am admis o serie de critici care vizeaza critici intrinseci referitoare la mai multe texte din cuprinsul legii. Unele dintre aceste critici, care vizau mai ales raspunderea magistratului, au fost admise si am cerut redefinirea erorii judiciare, a relei-credinte si a gravei neglijente”, a declarat Dorneanu.

„Probabil se va redacta si o opinie separata si apoi se va retrimite Parlamentului legea pentru a fi reexaminata”, a adaugat Valer Dorneanu.

Judecatorii Curtii Constitutionale au luat in discutie, marti, obiectii de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor formulate de Inalta Curte de Casatie si Justitie si de 56 de deputati PNL.

Tot marti, judecatorii Curtii Constitutionale au decis sa amane pentru 13 februarie discutiile privind modificarile aduse Legii 317/2004 privind organizarea CSM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS