27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul de Finanţe trebuie să vină cu o soluţie pentru formularul 600

Ministrul de Finanţe trebuie să vină cu o soluţie pentru formularul 600

Noul premier al României Viorica Vasilica Dăncilă a convocat aseară, imediat după depunerea jurământului, o ședință informală a noului guvern la Palatul Victoria. Premierul i-a cerut ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, să prezinte marţi o soluţie în privinţa controversatului formular 600. Șefa executivului vrea ca în şedinţa executivului pentru miercuri să poată fi adoptate actele normative aferente.
“Domnule ministru Teodorovici, vă rog ca până mâine să-mi prezentaţi soluţia pentru rezolvarea formularului 600. Îmi doresc ca miercuri, deja, să adoptăm actele normative necesare pentru a pune capăt discuţiilor îndreptăţite care au avut loc în spaţiul public referitor la acest subiect”, a spus Viorica Dăncilă, care așteaptă rapoarte lunare de la subalterni despre stadiul implementării programului de guvernare.
Luni, Eugen Teodorovici susținea că formularul 600 urmează să fie eliminat, iar contribuabilii nu mai trebuie să îl depună. “Pe 31 va fi şedinţă de Guvern, cu ordonanţă de urgenţă pentru amânarea termenului. Termenul se amână până la final de martie, timp în care putem să găsim soluţia. Se amână, timp în care poţi să iei decizia să o abrogi, dar trebuie să vezi exact, dacă o scoţi, ce laşi acolo. Se amână în vederea eliminării acestui formular”, le-a explicat jurnaliștilor noul ministru.
Inițial, persoanele fizice care au obţinut venituri extra-salariale cumulate de minim 22.800 lei în 2017 trebuiau să depună, până la 31 ianuarie, declaraţia 600, document care vizează obligaţiile referitoare la contribuţiile sociale, respectiv contribuţia de asigurări sociale şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS