12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘapte oameni găsiți pe o barcă aflată în derivă în Oceanul Pacific

Șapte oameni găsiți pe o barcă aflată în derivă în Oceanul Pacific

Șapte persoane au fost reperate pe o barcă în derivă în Oceanul Pacific. Acestea s-au aflat în ambarcațiunea de 50 de persoane dispărută în Kiribati de pe data de 19 ianuarie, scrie News.ro, citând BBC.

Barca a fost reperată de un avion de căutare al armatei noii-zeelandeze, informează HotNews.ro. „Grupul a părut foarte fericit când i s-a aruncat hrană și o stație radio“, a declarat John Ashby, de la Centrul neo-zeelandez de coordonare a operațiunilor de căutare.

Ashby a precizat că un pescador se va îndrepta spre cele șapte persoane, în timp ce căutările continuă pentru găsirea celorlalți dispăruți.

Armata neo-zeeelandeză a precizat că pescadorul se află la 92 de kilometri la nord-est de barcă și va ajunge la cele șapte persoane în cursul zilei de duminică.

Catamaranul MV Butiraoi, cu o lungime de 17,5 metri, a plecat la 18 ianuarie din insula Nonouti la Betio Tarawa, tot în Kiribati, un periplu de 260 de kilometri, care trebuia să dureze două zile.

Potrivit responsabililor neo-zeelandezi care participă la căutări, ambarcațiunea a fost dată dispărută pe 19 ianuarie.

La operațiunile de căutare participă și un avion Orion al forțelor aeriene neo-zeelandeze.

Kiribati, un mic arhipelag alcătuit din 30 de atoli coralieni și insule din Oceanul Pacific, este una dintre cele mai sărace țări din lume. Kiribati se confruntă și cu amenințarea dispariției fizice a teritoriului său în urma fenomenului de încălzire globală. În Kiribati trăiesc aproximativ 110.000 de persoane.

HotNews.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS