11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrima ninsoare din acest an provoacă haos în Iran

Prima ninsoare din acest an provoacă haos în Iran

Prima ninsoare din acest an a provocat haos în Iran, unde s-au înregistrat întreruperi în furnizarea de energie electrică, zboruri anulate, şcoli închise, iar cel puţin un accident mortal s-a produs duminică, informează DPA, potrivit Agerpres.
Toate zborurile înspre şi dinspre cele două aeroporturi principale din capitală, Mehrabad şi IKA, au fost anulate. Pene de curent au fost anunţate în capitală, precum şi în alte regiuni, iar mulţi oameni nu au putut ajunge la muncă.
Zăpada care s-a depus pe partea carosabilă a făcut ca singurul mijloc de transport viabil să fie metroul, ceea ce a produs aglomeraţie pe peroane în timpul dimineţii.
Din cauza condiţiilor meteo, autoturismele au rămas blocate pe şoselele care duc spre Teheran. Şase persoane şi-au pierdut viaţa şi 21 au fost rănite într-un accident de autobuz provocat de vremea nefavorabilă, pe şoseaua Shahin-Shahr, în centrul Iranului.
O deplasare importantă pe care urma să o facă preşedintele statului, Hassan Rowhani, în regiunea de sud-est a fost anulată. Din aceleaşi motive, a fost amânată şi inspecţia unei delegaţii parlamentare într-o închisoare pentru a vedea care este situaţia celor reţinuţi în urma recentelor proteste anti-guvernamentale.
Mulţi iranieni s-au întrebat pe reţelele de socializare cum de o cădere de zăpadă considerată minoră în Europa a putut provoca atâta dezordine în capitala statului.

 

AGERPRES

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS