13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum va fi vremea la începutul săptămânii următoare

Cum va fi vremea la începutul săptămânii următoare

Luni, vremea va fi cu mult mai caldă decât ar fi în mod normal la această dată, în special în regiunile vestice, sud-vestice și de sud, informează REALITATEA.NET. Temperaturile maxime vor avea valori de la 2…3 grade în estul Transilvaniei, până la 13…15 grade în sudul Banatului, Oltenia și în nord-vestul Munteniei. În nord-vestul, nordul și centrul țării, în primele ore și în vest, înnorările vor persista și, pe arii restrânse, vor cădea precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie. La munte, vor fi și ninsori și lapoviță, favorizând, dar numai izolat, formarea de polei. Vântul va avea intensificări la munte, mai ales pe creste, dar temporar și la cote mai reduse și în nord-vest, centru și sud-estul extrem al teritoriului. Dimineața, îndeosebi în sud-estul și sudul țării, local va fi ceață.

Marţi, vremea va fi deosebit de caldă, dar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în zona de munte, unde pe creste, va fi tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 5 și 15 grade, cu cele mai mari valori in sud. În nord-vestul, nordul și centrul țării, pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, sub formă de ploaie la şes şi mixte la munte. Trecător, în depresiuni, vor fi condiții de polei. Dimineața, se va semnala ceață, mai ales în sud-est.

Miercuri, chiar dacă valorile termice vor fi mai scăzute decât marti, vremea va fi tot mult mai caldă decât în mod obișnuit la sfârșit de ianuarie. Temperaturile maxime vor avea valori de la 0…1 grad în estul Transilvaniei, până la 11…12 grade în sud-vestul extrem la Drobeta Turnu Severin. În regiunile vestice, nordice și centrale, numai izolat vor fi precipitații slabe, mixte. Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi pe creste. Dimineaţa vor fi condiții de ceață, mai ales în sud-estul teritoriului.

În sud, ceaţa prezentă în primele ore ale zilei poate persista în zonele mai joase până către amiază. Maximele trec de 10 grade aproape peste tot unde nu persistă ceaţa, până la 14 grade la Drobeta Turnu Severin, 13 la Craiova, posibil şi 15 grade în zonele de deal.

Sursă: REALITATEA.NET

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS