16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEnache Jiru revine in BNR, fiind consilier al Guvernatorului Isarescu

Enache Jiru revine in BNR, fiind consilier al Guvernatorului Isarescu

Enache Jiru, fostul secretar de stat din Finante, dat afara de Mihai Tudose la mijlocul lunii octombrie, a revenit in Banca Centrala, pe post de consilier al Guvernatorului BNR, fiind unul din cei 4 consilieri ai lui Mugur Isarescu. Jiru si-a inceput cariera in 1990, cand s-a angajat ca economist la Administratia Financiara a sectorului 2 (1990- 1991), dupa care s-a angajat la Banca Nationala (1991 – 1997), informează HotNews.ro. In 1998 a plecat la BNP Dresdner Bank Romania ca director al trezoreriei bancii, iar in 2000 a fost numit vicepresedinte la CEC Bank, de unde a plecat un an mai tarziu la Ministerul Finantelor, pentru a conduce Trezoreria statului.

In toamna lui 2004 a fost din nou numit la conducerea Casei de Economii si Consemnatiuni, de aceasta data ca presedinte al bancii, dar a fost inlocuit de Eugen Radulescu cateva luni mai tarziu (martie 2005), dupa instaurarea guvernului condus de Calin Popescu Tariceanu.

Ulterior, Jiru a fost vicepresedinte al companiei Energy Holding, iar in toamna lui 2007 presedinte al fondului de pensii MKB Romexterra, care la cateva luni a iesit de pe piata.

In 2012, Enache Jiru a revenit ca secretar de stat la Finante si sef al Trezoreriei.

Vezi aici CV-ul noului consilier al Guvernatorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS