16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia Europeană avertizează România cu privire la pericolul regresării în domeniul justiţiei şi anunţă că va analiza în detaliu modificările finale aduse legilor justiţiei

Comisia Europeană avertizează România cu privire la pericolul regresării în domeniul justiţiei şi anunţă că va analiza în detaliu modificările finale aduse legilor justiţiei

 

Comisia Europeană urmăreşte „cu îngrijorare ” situaţia din România şi anunţă că va analiza în detaliu modificările finale aduse legilor justiţiei. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintele Frans Timmermans au declarat miercuri că urmăresc cu îngrijorare situaţia din România, subliniind că un stat puternic este întemeiat pe independenţa şi eficienţa sistemului judiciar. Comisia face apel la Parlamentul României „să regândească acţiunile propuse, să lanseze dezbaterea conform recomandărilor Comisiei şi să construiască un consens la scară largă cu privire la calea de urmat”.

„Comisia avertizează din nou cu privire la pericolul regresării şi va analiza în detaliu modificările finale aduse legii justiţiei, codurilor penale şi legilor privind conflictul de interese şi corupţia pentru a stabili impactul acestora asupra eforturilor de garantare a independenţei sistemului judiciar şi de combatere a corupţiei”, se arată în comunicatul Comisiei Europene.

Pe data de 7 februarie, Parlamentul European urmează să dezbată subiectul „ameninţări la adresa statului de drept reprezentate de reforma sistemului de justiţie din România”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS