8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA murit senatorul Verestoy Attila

A murit senatorul Verestoy Attila

Senatorul UDMR Verestoy Attila a încetat din viață la vârsta de 63 de ani, informează Digi 24. Verestoy Attila suferea de cancer și se afla la o clinică din Viena.

Informația a fost confirmată de colegii săi parlamentari.

„Știam că este bolnav, dar speram să treacă peste această încercare. De câteva luni era bolnav, avea cancer”, a spus fostul președinte al UDMR Marko Bela.

„A făcut parte din acea generație care a creat instituțiile democratice”, a adăugat el.

Verestoy Atilla a fost cel mai longeviv parlamentar al Românie şi se afla la al optulea mandat consecutiv în legislativ. A intrat în politică în ianuarie 1990, atunci când a devenit consilier al Frontului Salvării Naţionale. În februarie acelaşi an, a devenit membru al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională, iar în mai 1990 a câştigat primul mandat de senator UDMR, la alegerile parlamentare.

A fost secretar al Biroului Permanent al Senatului, iar din 1992 şi până în 2004, lider al Grupului Parlamentar UDMR din Senat.

Senatorul UDMR a fost unul dintre cei mai bogaţi parlamentari. Deținea mai multe suprafeţe de teren în Bucureşti, Harghita şi Ilfov, două case și trei apartamente, o colecţie de bijuterii estimată la 58.000 de euro şi o colecţie de tablouri evaluată la 25.000 de euro.

Verestoy Attila are un copil şi doi nepoţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS