10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateWizz Air vrea să cumpere Alitalia

Wizz Air vrea să cumpere Alitalia

Compania aeriană low-cost Wizz Air este interesată de achiziţionarea Alitalia, dar numai pentru rutele pe distanţe scurte şi lungi, a afirmat directorul general Jozsef Varadi, într-un interviu acordat publicaţiei italiene La Repubblica, transmite agenţia Reuters, citată de economica.net.

Wizz Air, cel mai mare operator aerian din Europa Centrală şi de Est (CEE), are sediul central în Budapesta şi este listat la Bursa de la Londra.

Alitalia, companie care a înregistrat profit doar de câteva ori în cei 70 de ani de existenţă, a fost plasată sub administrare specială anul trecut, după ce salariaţii au respins un plan de restructurare care viza reducerea efectivelor şi salariilor.

„”Suntem interesaţi de piaţa italiană, iar în ceea ce priveşte Alitalia suntem interesaţi de zborurile pe distanţe scurte şi medii, cu siguranţă nu de zborurile intercontinentale”, a declarat Varadi, adăugând că în următoarele săptămâni va vizita Italia.

Alte companii interesate de operatorul aerian italian sunt: Lufthansa, easyJet şi fondul american de private equity Cerberus. Potrivit presei italiene, Lufthansa ar fi oferit 250 de milioane de euro pentru a prelua cea mai mare parte din flotă şi jumătate din angajaţii companiei italiene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS