14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDecizii pe legile justiţiei: CCR a declarat neconstituţionale prevederi din Legea privind organizarea judecatorească

Decizii pe legile justiţiei: CCR a declarat neconstituţionale prevederi din Legea privind organizarea judecatorească

Curtea Constitutionala (CCR) a declarat neconstitutionale prevederi din Legea privind organizarea judecatoreasca si a amanat pentru 30 ianuarie dezbaterea celorlalte doua legi ale justitiei, respectiv Statutul magistratilor si organizarea CSM, informează HotNews.ro.

„Dosarele care vizeaza Statutul magistratilor si organizarea CSM le-am amanat pe 30 ianuarie, iar cel cu privire la organizarea judecatoreasca – am dat o decizie. Decizia consta in respingerea obiectiilor de neconstitutionalitate extrinseci care vizau modul de constituire a comisiei parlamentare. Am admis pe patru puncte din textele care le-au ridicat autorii”, a anuntat presedintele CCR, Valer Dorneanu.

Judecatorii Curtii Constitutionale au luat in discutie, marti, sesizarile formulate de Inalta Curte de Casatie si Justitie, dar si de PNL, fata de modificarile aduse legilor justitiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS