17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePercheziţii la persoane bănuite de operaţiuni ilicite cu tutun. Prejudiciu este de 2.8000.000 de lei

Percheziţii la persoane bănuite de operaţiuni ilicite cu tutun. Prejudiciu este de 2.8000.000 de lei

Polițiștii din Călărași, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, efectuează, în această dimineață, 18 percheziții la locuințele mai multor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de 2.800.000 de lei, prin activități ilicite cu țigarete și tutun. 14 mandate de aducere vor fi puse în executare.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, efectuează 18 percheziții domiciliare în județul Călărași și în municipiul București.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal autorizat.

Din cercetări au reieșit indicii că, începând din anul 2016, membrii unei grupări ar fi desfășurat ilegal activități de preluare, desfacere, deținere, depozitare și vânzare de țigarete și de tutun mărunțit, prelucrat cu ajutorul unor instalații artizanale. Ulterior, produsele accizabile ar fi fost comercializate de membrii rețelei pe raza județului Călărași sau în județele limitrofe.

Prejudiciul cauzat prin activitatea ilicită este de 2.800.000 de lei.

Polițiștii vor pune în aplicare 14 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul I.P.J. Călărași, pentru audieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS