17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDonald Trump neagă că şi-a schimbat viziunea privind zidul de la graniţa cu Mexicul

Donald Trump neagă că şi-a schimbat viziunea privind zidul de la graniţa cu Mexicul

Presedintele american Donald Trump neaga, in doua mesaje publicate pe Twitter, ca si-ar fi schimbat viziunea cu privire la construirea zidului la granita cu Mexicul, dupa cateva ore de la declaratiile facute de seful cabinetului sau, John Kelly, informează HotNews.ro.
Presedintele SUA a scris ca Mexicul va plati „direct sau indirect” pentru acest zid.
„Zidul este Zidul, nu s-a schimbat ori evoluat din prima zi cand l-am conceput. Parti din el vor permite, unde este necesar, sa se poata privi (de cealata parte, n.r.) si nu a existat niciodata intentia de a-l construi in parti unde exista deja protectie naturala, precum munti, desert ori apa”.
Dupa 10 minute el a revenit: „…Zidul va fi platit, direct sau indirect, sau prin rambursare pe termen lung, de Mexic, care are un surplus ridicol de 71 de miliarde de dolari din comertul cu SUA. Zidul de 20 de miliarde de dolari reprezinta maruntis, comparat cu cat produce Mexicul de pe urma SUA. NAFTA e o gluma proasta!”.
Seful cabinetului de la Casa Alba, generalul John Kelly, a sustinut ca Donald Trump nu a fost complet informat cand a promis construirea zidului la granita cu Mexicul si ca tara vecina nu va plati pentru acesta.
El a participat, miercuri, la o reuniune a democratilor si a acordat un interviu postului de televiziune Fox. Din ambele cazuri, potrivit presei americane, a rezultat ca Mexicul, in opinia lui, nu va plati pentru zidul de la granita cu SUA, ca „visatorii” (dreamers, n.r.) au posibilitatea sa ramana in Statele Unite si ca presedintele Trump a fost „prost informat” in timpul campaniei electorale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS