17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia trebuie să importe energie electrică pentru a-şi asigura consumul, de când a venit frigul

România trebuie să importe energie electrică pentru a-şi asigura consumul, de când a venit frigul

Temperaturile mai reci din ultima zile vin să accentueze ceea ce experţii din energie spun de multă vreme: când consumul creşte, România nu are suficiente capacităţi de generare a energiei electrice, scrie e-nergia.ro, citat de economica.net.
Temperaturile reduse din ultimele zile, care au dus la creşterea consumului de energie electrică, au condus şi la o creştere a importurilor, în special în condiţiile unui aport redus al turbinelor eoliene. Potrivit datelor Transelectrica, în aproape toate intervalele orare de luni de la ora 5 dimineaţă până marţi la ora 14.00, România a importat energie electrică, mai ales în orele de vârf.
Spre exemplu, în intervalul de timp menţionat, cel mai mare consum a fost atins luni după-amiază, la ora 17.46. Atunci, România consuma 9.441 MW, în condiţiile în care producea doar 8.477 MW, fiind aşadar nevoie de importuri la o putere de 964 MW.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS