9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRisc mare de producere a avalanşelor în Munţii Făgăraş şi Bucegi

Risc mare de producere a avalanşelor în Munţii Făgăraş şi Bucegi

Meteorologii anunţă, luni, că riscul producerii de avalanşe în zona înaltă a Munţilor Făgăraş şi Bucegi este însemnat, până marţi la ora 20.00, informează Mediafax.
Potrivit Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, riscul producerii avalanşelor în Munţii Făgăraş şi Bucegi, la peste 1.800 de metri altitudine, este de trei, pe o scară de la 1 la 5, reprezentând risc însemnat.
”La suprafaţa zăpezii s-au format cruste subţiri de gheaţă, cu rezistenţă scăzută, peste care se va adăuga un nou strat subţire de zăpadă (până în 5…6 cm). În interiorul stratului se vor menţine structurile de tip placă. La supraîncărcări (cu turişti sau schiori), partea superioară, puţin stabilă, poate ceda uşor, ducând la declanşarea de avalanşe de dimensiuni medii pe pantele mai înclinate”, arată meteorologii în atenţionarea emisă luni.
Potrivit acestora, la altitudini mai mici de 1.600 de metri riscul producerii avalanşelor este redus.
Avertizarea meteorologilor este valabilă până marţi la ora 20.00.
Stratul de zăpadă măsoară, luni, 109 centimetri la Bâlea Lac, 100 de centimetri la Vârful Omu, 26 de centimetri la Sinaia, 16 centimetri la Fundata şi 13 centimetri la Predeal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS