8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMagazinul londonez Harrods renunţă la o statuie a prinţesei Diana

Magazinul londonez Harrods renunţă la o statuie a prinţesei Diana

Magazinul de lux Harrods, situat în centrul Londrei, a anunţat sâmbătă că va înlătura din incinta sa o statuie care o reprezintă pe prinţesa Diana şi pe fostul partener de viaţă, Dodi Al-Fayed, care va fi transportată în una dintre reşedinţele fostului proprietar al creaţiei artistice, Mohamed Al-Fayed, informează Agerpres, citând AFP.

Acea sculptură din bronz, intitulată „Victime inocente”, o prezintă pe prinţesa Diana dansând – ţinându-se de mână şi privindu-se în ochi – cu Dodi Al-Fayed, în timp ce acesta eliberează o pasăre care îşi întinde aripile şi se pregăteşte să zboare. Statuia a fost comandată de tatăl lui Dodi, magnatul Mohamed Al-Fayed, după decesul cuplului într-un accident de automobil produs la Paris, pe 31 august 1997.

Instalată în magazin în 2005, statuia a rămas la faţa locului şi după ce Harrods a fost cumpărat de Qatar Holding, divizia financiară a grupului Qatar Investment Authority.

Însă directorul general al magazinului, Michael Ward, consideră că a sosit timpul să renunţe la statuie şi a subliniat faptul că fiii prinţesei Diana, prinţul William şi prinţul Harry, au comandat o nouă statuie, ce va fi ridicată în memoria mamei lor. Aceasta va fi realizată de sculptorul Ian Rank-Broadley şi urmează să fie inaugurată în 2019 în grădinile de la Kensington Palace, reşedinţa londoneză a prinţesei Diana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS