11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParastasul de 40 de zile al Regelui Mihai are loc astazi, la Curtea de Argeş

Parastasul de 40 de zile al Regelui Mihai are loc astazi, la Curtea de Argeş

 

Parastas de 40 zile pentru Regele Mihai
Foto: Casa Regala
Sambata, la ora 12.00, va fi tinut parastasul de patruzeci de zile de la trecerea la cele vesnice a Regelui Mihai I al Romaniei, potrivit Familiei Regale.  Slujba va fi oficiata de Inalt Preasfintia Sa Arhiepiscopul Calinic al Argesului si Muscelului si va avea loc in Vechea Catedrala Episcopala si Regala de la Manastirea Curtea de Arges, informeaza Hotnews.ro.

Ulterior va fi rostita o rugaciune la mormantul Regelui Mihai I, in pridvorul Noii Catedrale Arhiepiscopale si Regale.Inalt Preasfintia Sa Arhiepiscopul va fi insotit de un sobor de preoti de la Manastirea Curtea de Arges si din eparhie, avand in frunte pe staretul manastirii, parintele Caliopie. De asemenea, vor lua parte la slujba un grup de maici de la Manastirea Pasarea si de la Manastirea Tiganesti.

Toti cei care doresc sa ia parte la acest eveniment sunt bineveniti, transmite Familia Regala.

La rugaciunea de la mormant va avea acces doar Familia Regala

UPDATE: Sute de oameni, la parastasul regelui

Sute de oameni s-au strans, sambata, in incinta manastirii Curtea de Arges, unde are loc parastasul de 40 de zile de la trecerea la cele vesnice a regelui Mihai I al Romaniei. Slujba de pomenire este oficiata de un sobor de preoti in frunte cu arhiepiscopul Calinic al Argesului si Muscelului, in vechea catedrala episcopala si regala ctitorita de Neagoe Basarab, transmite Hotnews.ro, citand Agerpres.
La ceremonia religioasa participa, printre altii, Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, principele Radu, dar si nepotul regelui, Nicholas Medforth-Mills.
Dupa incheierea slujbei va fi rostita o rugaciune la mormantul regelui Mihai I, aflat in pridvorul noii catedrale arhiepiscopale si regale, ridicata la intrarea in curtea manastirii. Momentul va fi unul privat, in interiorul catedralei avand acces doar familia regala, mai scrie Hotnews.ro.
Masurile de ordine si siguranta publica sunt asigurate de efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judetean Arges si de politisti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS