24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePacient mort în Iași, după ce a fost plimbat între spitale

Pacient mort în Iași, după ce a fost plimbat între spitale

Anchetă la două spitale din Iaşi, după ce fiica unui pacient care a murit acuză medicii de neglijenţă. Bolnavul era cardiac, dar ambulanţa l-a dus la Spitalul de Pneumoftiziologie, apoi a fost transferat la cel de Boli infecţioase, fără ştirea familiei. Iar în tot acest timp nu ar fi fost consultat de niciun cardiolog, susţin rudele. Bărbatul a fost găsit mort într-o toaletă a spitalului. Medicii spun însă că decesul a fost cauzat de bronhopneumonie, informeaza stiri.tvr.ro.

Calvarul Cristinei Drăghici a început pe 18 decembrie, când a sunat la 112, după ce tatălui ei i s-a făcut rău. Bărbatul tușea și acuza dureri în piept. Ambulanţa care a sosit la intervenție l-a dus la Spitalul de Pneumoftiziologie, unde a fost internat cu diagnosticul de bronhopneumonie. Asta deși fiica pacientului ceruse internarea la Institutul de Boli Cardiovasculare, pentru că tatăl ei era cardiac cronic și suferise mai multe intervenții de „by pass”.

Cristina Draghici, fiica pacientului decedat a spus: „Trebuiau să știe că disconfortul acesta de respirație și tusea neproductivă în primul rând au ca factor și problema cardiacă”.

La doar o zi după internare, fără să-i facă analize pacientului, medicii de la Spitalul de Pneumoftiziologie au decis să îl transfere pe bărbat la Spitalul de Boli Infecţioase. Familia susține că nu a fost anunțată despre transfer.

CRISTINA DRĂGHICI, fiica pacientului decedat: „Consultația a constat într-un examen cu stetoscopul și măsurarea tensiunii și a pulsului, după care a fost direcționat la pavilionul 3, etajul I”.

Fiica pacientului spune că acesta nu a fost consultat de un cardiolog, iar la scurt timp după internarea în salon, bătrânul a fost găsit mort în toaleta spitalului.

Medicii pun decesul pacientului pe seama bronhopneumoniei.

MIHNEA HURMUZACHE, directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi: „Au fost două lucruri concomitente, infecția acută pulmonară severă și problemele cronice cardiace, care au fost, probabil, în mare măsură și cele care au determinat decesul”.

Fiica bărbatului cere anchetă și a depus plângeri la Colegiul Medicilor, la Serviciul de Ambulanţă Iaşi și la Direcția de Sănătate Publică.

MARIUS VOICESCU, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi: „Vom vedea dacă a fost respectat acel protocol de transfer interclinic al pacientului. Dacă exista un diagnostic clar, atunci pacientul trebuie dus la unitatea medicală care conține acea specialitate”.

Familia ia în calcul și o sesizare penală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS