14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateClujenii care protesteaza mergand pe jos pana la Bucuresti au parcurs deja peste 100 de kilometri

Clujenii care protesteaza mergand pe jos pana la Bucuresti au parcurs deja peste 100 de kilometri

Clujenii care au ales sa protesteze fata de modificarea legilor Justitiei mergand pe jos pana in Bucuresti, unde spera sa ajunga la mitingul care va fi organzat in 20 ianuarie, au parcurs pana acum peste 100 de kilometri din traseul de aproximativ 450 de kilometri. Vineri seara, protestatarii au ajuns la Targu Mures, spunand ca pe traseu li s-au alaturat alti oameni si au fost intampinati in localitati cu ceai, cafea si sandviciuri, informeaza Hotnews.ro, citand news.ro.
Liderul si initiatorul protestului „Marsul Sperantei”, Sorin Bobis, a anuntat pe Facebook ca grupul a ajuns cu bine la Targu Mures, in a treia zi de cand a pornit la drum din Cluj-Napoca.
Participantii au parcurs peste 100 de kilometri pe jos, adica aproape un sfert din cei aproximativ 450 de kilometri pana in Capitala.
„S-a incheiat si a treia zi. O zi linistita, lipsita de complicatii. Am ajuns la Targu Mures unde am fost asteptati de un grup de manifestanti. Oameni frumosi care sunt in strada inca de la inceputul anului trecut”, a scris Sorin Bobis.
Sambata dimineata, grupul a pornit spre Sighisoara.
„Va fi o zi plina de surprize. Si-au anuntat participarea multi prieteni. Va fi o etapa grea. Vom incerca sa ajungem la Sighisoara¬, a mai scris liderul grupului, informeaza Hotnews.ro.
Participantii s-au declarat impresionati de cum au fost intampinati pe traseu, spunand ca au fost serviti cu ceai, cafea si sandviciuri, inclusiv de catre reprezentantii unor primarii.
Grupul parcurge peste 40 de kilometri pe zi, iar participantii spera ca in 20 ianuarie vor putea fi in Capitala pentru protestul de amploare programat in Piata Universitatii. Actiunea este intitulata „Toate drumurile duc la Bucuresti. Revolutia generatiei noastre¬ si sunt chemati manifestanti din toata tara.
Initiatorul „Marsului Sperantei” este un horticultor in varsta de 51 de ani din Cluj-Napoca, el fiind prezent si la Revolutia din 1989. Acestuia i s-a alaturat unul dintre fiii sai, in varsta de 18 ani, doi nevazatori si un cetatean francez, stabilit de mai multi ani in tara, fiind casatorit cu o romanca.
Inainte de plecare, Sorin Bobis a declarat ca a ales aceasta forma de protest pentru a le atrage atentia in primul rand bucurestenilor, pe care ii invita la protestul de sambata viitoare. „Daca noi putem face un efort de a merge 10 – 11 zile pe jos, bucurestenii pot cobori de blocuri in ziua protestului si sa ni se alature. Aveam 23 de ani cand am participat la Revolutia din 1989, iar acum simt ca ce am castigat atunci s-a pierdut pe drum”, a spus initiatorul „Marsului Sperantei”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS