13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTudose nu îl demite pe şeful Poliţiei, asa cum îi ceruse ministrul de Interne Carmen Dan

Tudose nu îl demite pe şeful Poliţiei, asa cum îi ceruse ministrul de Interne Carmen Dan

Premierul Mihai Tudose a anunţat la debutul şedintei de Guvern că i-a dat şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu, o săptămâna pentru a-i prezenta un raport despre masurile luate în scandalul poliţistului pedofil, informează HotNews.ro. Tudose a amânat astfel decizia de demitere a lui Despescu, cerută ieri de ministrul de Interne, Carmen Dan. Tudose a mai spus că a aflat „pe surse” că interimarul propus de Carmen Dan nu ar fi vrut să preia postul lui Despescu.

Declaratia lui Mihai Tudose:

„Am avut azi o discutie cu chestorul Bogdan Despescu, mi-a prezentat raportul. Am inteles pe surse ca noua propunere (Catalin Ionita, nominalizat de ministrul Carmen Dan ieri – n.red.) si-a declinat intentia de a prelua functia. L-am rugat pe Bogdan Despescu ca intr-o saptamana sa prezinte masurile pentru remedierea situatiei. Autorul a fost prins in 2 zile. Are o saptamana sa-mi prezinte raportul”.

Ministrul Carmen Dan ii solicitase ieri premierului, intr-o declaratie de presa, sa il demita pe seful Inspectoratului General al Politiei Romane pentru modul in care a gestionat scandalul politistului pedofil. Carmen Dan i-a cerut si sefului Sectiei Omoruri din Politia Romana, Radu Gavris, sa demisioneze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS