17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlegeri prezidenţiale în Rusia: Vladimir Putin anunţă majorarea anticipată a salariului minim

Alegeri prezidenţiale în Rusia: Vladimir Putin anunţă majorarea anticipată a salariului minim

Presedintele Vladimir Putin, care vizeaza un al patrulea mandat la prezidentialele din martie, a anuntat miercuri o crestere anticipata a salariului minim de care vor profita, spune el, patru milioane de rusi, informează HotNews.ro, citând AFP.
Cu cateva ore inainte de a inaugura cartierul general de campanie, liderul rus, al carui ultim mandat a fost marcat de o criza dureroasa pentru puterea de cumparare a rusilor, s-a deplasat la o uzina din regiunea Tver (nord-vest).
„Dinamica economiei rusesti ramane pozitiva. (…) Putem egaliza salariul minim si minimul vita incepand cu 1 mai acest an”, si nu 1 ianuarie 1 ianuarie 2019, asa cum era prevazut, a spus Vladimir Putin.
Salariul minim actual va fi astfel adus la 11.163 de ruble, respectiv 163 de euro la cursul actual. Acesta este de 9.489 ruble, respectiv 139 de euro, de la 1 ianuarie.
La sfarsitul lui decembrie, presedintele a semnat un decret care majora salariul minim la 85% din venitul de subzistenta incepand cu 1 ianuarie 2018 si prevedea aducerea acestuia la 100% incepand cu 1 ianuarie 2019.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS