5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: 16 permise de conducere reţinute de poliţişti în weekend

Craiova: 16 permise de conducere reţinute de poliţişti în weekend

Poliţiştii rutieri au organizat în perioada 5 – 7 ianuarie, atât în municipiul Craiova cât şi în județul Dolj, acțiuni pe linia prevenirii şi evenimentelor rutiere produse pe fondul unor cauze generatoare precum viteza neregulamentară, consumul de alcool la volan şi defecţiunile tehnice ale autovehiculelor.
Polițiștii doljeni au vizat, în cadrul activităților desfășurate în acest sfârșit de săptămână, prevenirea evenimentelor rutiere, astfel urmărindu-se creșterea gradului de siguranță rutieră a participanţilor la trafic.
Peste 100 de polițiști din cadrul Serviciului Rutier Dolj şi Biroului Rutier Craiova au participat la acțiunile organizate pe principalele drumuri naţionale şi europene din judeţul Dolj, dar şi pe principalele artere rutiere din municipiul Craiova.
Astfel, în județul nostru, au fost verificate peste 150 de autoturisme şi au fost legitimate mai mult de 200 de persoane.
Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii rutieri au aplicat 187 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 78.000 lei, dintre care 48 pentru viteză neregulamentară, 14 pentru defecţiuni tehnice, 9 pentru consumul de alcool şi 116 pentru alte abateri.
Cu aceeaşi ocazie, 16 permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi 7 certificate de înmatriculare au fost retrase.
De asemenea, oamenii legii au constatat şi 4 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS