7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTuriştii români au cheltuit în staţiunile din ţară aproape 37 de milioane de euro de Revelion

Turiştii români au cheltuit în staţiunile din ţară aproape 37 de milioane de euro de Revelion

Peste 167.000 de turişti români au cheltuit în staţiunile din ţară de Revelionul 2017/2018 aproape 37 de milioane de euro, în creştere cu 11% faţă de anul anterior, potrivit unei analize realizate de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).
De asemenea, numărul turiştilor a înregistrat în acest an un plus de 5,5%.
„În ciuda faptului că hotelierii se aşteptau ca în acest an, de Revelion, numărul turiştilor să scadă comparativ cu anul trecut,
ţinând cont de puterea de cumpărare mai mică şi de faptul că în această perioadă n-a fost zăpadă, au avut o surpriză plăcută, pentru că staţiunile din ţară au fost cu 5,5% mai pline decât de Revelionul 2016/2017”, precizează FPTR într-un comunicat remis agenţiei Agerpres.
În opinia prim-vicepreşedintelui Federaţiei, Dragoş Răducan, România se detaşează de la an la an ca fiind principala opţiune de vacanţă a turiştilor români.
FPTR precizează că pentru ofertele de Revelion ale hotelurilor din marile oraşe ale României au plătit peste 36.000 de persoane, în creştere cu aproximativ 3% faţă de anul anterior. Creşteri s-au înregistrat în Delta Dunării, dar şi pe Litoral, numărul turiştilor din aceste destinaţii fiind, totuşi, foarte mic.
În ceea ce priveşte tarifele percepute în perioada sărbătorilor, se constată că acestea au crescut faţă de 2017 cu o medie de 5%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS