6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Sănătăţii a cerut amendarea celor care au pus panouri cu campania anti-vaccinare

Ministrul Sănătăţii a cerut amendarea celor care au pus panouri cu campania anti-vaccinare

Ministrul Sănatatii, Florian Bodog, a declarat ca a cerut inspectorilor sanitari sa sanctioneze campaniilor publicitare care vizeza sanatatea publica si care nu au avizul MS, in conditiile in care, in unele localitati au fost postate, la sfarsitul anului trecut, panouri publicitare impotriva vaccinarii, informează HotNews.ro.

Reactia lui Bodog vine dupa ce secretarul de stat Raed Arafat a spus, in ultima zi a anului trecut, ca la Brasov, la Cluj si Iasi au aparut panouri publicitare cu mesaje impotriva vaccinarii.

Ministrul Bodog afirma ca aceste panouri „reprezinta un atentat la sanatatea copiilor nostri”.

„Epidemia de rujeola trebuie sa fie un semnal de alarma pentru toata lumea: medici, autoritati si parinti. Inca o data fac un apel la ratiune si responsabilitate. Lipsa vaccinarii duce la forme grave ale bolii si chiar la decesul copiilor. Daca nu facem ceva sa crestem acoperirea vaccinala vom avea mult de suferit. Si rujeola e cea mai blanda dintre bolile care pot afecta sanatatea copiilor nevaccinati”, a declarat ministrul Sanatatii.

Conform legii, „campaniile de informare, educare si comunicare cu privire la teme care privesc sanatatea publica trebuie sa fie avizate de Ministerul Sanatatii”.

Nerespectarea dispozitiilor legale in vigoare privind avizarea publicitatii produselor, precum si a campaniilor de informare, educare si comunicare cu privire la teme care privesc sanatatea publica, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10.000 lei la 25.000 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS