17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE va putea cere poliţişti pentru procesarea cererilor de paşapoarte de la ambasade şi consulate (proiect)

MAE va putea cere poliţişti pentru procesarea cererilor de paşapoarte de la ambasade şi consulate (proiect)

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a pus în dezbatere publică, joi, un proiect de Ordonanţă a Guvernului care creează cadrul juridic necesar trimiterii de poliţişti de la structurile de paşapoarte la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României în străinătate în scopul fluidizării activităţilor specifice de primire a cererilor pentru eliberarea paşapoartelor şi reducerii aglomeraţiei, informează Agerpres.
Proiectul Ordonanţei Guvernului pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 83/2001 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea serviciilor publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple şi serviciilor publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor prevede că trimiterea poliţiştilor, în misiune temporară în străinătate, se va face la solicitarea justificată a Ministerului Afacerilor Externe.
Aspectele organizatorice ce privesc desfăşurarea activităţii poliţiştilor la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României se vor stabili prin protocol încheiat între MAI, prin Direcţia generală de paşapoarte, şi MAE.
Se mai prevede că personalul Direcţiei generale de paşapoarte şi al serviciilor publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple este constituit din poliţişti şi personal contractual, încadrarea şi eliberarea din funcţie a personalului serviciilor publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple se efectuează prin ordin al prefectului, în condiţiile legii, cu avizul Direcţiei generale de paşapoarte.
Textul proiectului poate fi consultat pe pagina de internet a MAI, www.mai.gov.ro, la secţiunea Transparenţă decizională, precum şi la Centrul de Relaţii cu Publicul al MAI, din Piaţa Revoluţiei nr. 1 A, sector 1, Bucureşti.
Propunerile, sugestiile şi opiniile persoanelor interesate cu privire la acest proiect de act normativ sunt aşteptate pe adresa de e-mail [email protected] în termen de 10 de zile calendaristice de la data publicării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS