5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNumărul seismelor puternice ar putea să crească pe parcursul anului 2018 din cauza încetinirii mișcării de rotație a Pământului

Numărul seismelor puternice ar putea să crească pe parcursul anului 2018 din cauza încetinirii mișcării de rotație a Pământului

Seismologii avertizează că am putea asista la o creștere semnificativă a numărului de cutremure devastatoare în 2018. Explicația ține de încetinirea periodică a mișcării de rotație a Pământului fenomen care este asociat cu o activitate seismică intensă, mai ales în regiunile tropicale extrem de populate.

Deși fluctuațiile în viteza de rotație sunt mici – schimbând lungimea unei zile cu doar o milisecundă –, acestea ar putea fi responsabile pentru declanșarea unor cantități uriașe de energie tectonică, cred unii dintre specialiștii în seismologie.

 

Seismologii au descoperit cu surprindere că toate perioadele, cinci la număr, cu activitate seismică intensă au avut loc la momentul de apogeu al reducerii vitezei de rotație a Pământului -, mai precis la 5 ani după momentul în care această încetinire începe. (sursa:realitatea.net)

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS