17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePetreceri de Revelion în marile orașe

Petreceri de Revelion în marile orașe

Primăriile mai multor oraşe mari organizează Revelion în aer liber, cu concerte şi focuri de artificii, mii de oameni fiind aşteptaţi să petreacă momentul trecerii în noul an în pieţele centrale din Craiova, Slatina, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Cluj-Napoca, Iași, Timişoara, Braşov sau Constanţa.

Potrivit Mediafax, la Craiova, petrecerea de Revelion în aer liber este organizată de municipalitate pe strada A.I. Cuza, în apropierea Universităţii din Craiova, în compania unor mari nume ale scenei româneşti: Directia 5, Morris, Dana Torop şi Trupa Maxim. Spectacolul de Revelion 2018 al Primăriei Craiova va include momente coregrafice, dar şi focuri de artificii.

La Slatina, municipalitatea a pus la punct un program artistic pentru cei care vor să petreacă în aer liber Noaptea dintre Ani, pe esplanada din centrul municipiului. Potrivit organizatorilor, programul pregătit de municipalitate începe la ora 21.45 cu un recital al rapperului Maximilian. Un alt artist care va susţine un recital la Slatina este Lora, de la ora 22.30, ultimii care urcă pe scenă fiind rockerii de la Bere Gratis, de la ora 23.15. Prezintă rapperul Boier Bibescu. Pe parcursul manifestărilor, Primăria va pune la dispoziţia slătinenilor trei puncte de distribuţie gratuită de ceai cald. De asemenea, pe esplanadă va fi instalat un ecran LED, de 4×3 metri, pe care poate fi urmărit spectacolul. Seara se va încheia cu un show pirotehnic. În judeţul Olt, mai este organizat Revelion în aer liber şi în municipiul Caracal, dar şi în comuna Movileni.

Conform tradiţiei, la Râmnicu Vâlcea, trecerea într-un nou an este marcată de un spectacol de muzică şi artificii în centrul municipiului, şirul de manifestări derulate în Scuarul Mircea cel Bătrân şi grupate sub genericul ”Decembrie Magic” culminând duminică, 31 decembre 2017, cu spectacolul „Revelion 2018”. Începând cu ora 21.00, pe scena de la „Ceas” vor urca interpreţii de muzică populară Valentin Grigorescu şi Neli Pleantă, urmaţi de la ora 22.00, în registrul rock, de cunoscuta formaţie Antract şi, de la ora 23.00, de solista Ane Mary. Trecerea în 2018 se va face pe ritmurile fierbinţi ale solistului Doddy, care îi va încânta pe spectatori cu hiturile ”Uită-mă”, ”Haz de necaz”, ”Mamasita” sau ”Tu nu te vezi”. Nu în ultimul rând, primele secunde ale noului an vor fi marcate de exploziile de lumină şi culoare ale unui spectacol pirotehnic lansat din zona centrală a oraşului.

Braşovenii care vor dori să-şi petreacă noaptea dintre ani în stradă sunt aşteptaţi în Piaţa Sfatului, unde a fost amenjată o scenă pe care vor urca trupa Compact B, invitat special fiind Leo Iorga, câtăreaţa Ellie White şi Marius Ciprian Pop. La miezul nopţii cei prezenţi în piaţă vor putea să asiste la un spectaculos foc de artificii şi vor ciocni un pahar de şampanie pentru a întâmpina anul 2018. Evenimentul face parte din ”Braşov, oraş din poveste”, care a însumat, din 6 Decembrie, când a fost lansat iluminatul public de sărbătore, multiple evenimente culturale pentru braşoveni şi turişti. Pentru ”Braşov, oraş din poveste“ municipalitatea a investit 250.000 de lei, din care 150.000 de lei au venit din partea unor sponsori.

Constănţenii şi turiştii aflaţi la sfârşit de an la malul mării sunt invitaţi să petreacă Revelionul 2018 în Piaţa Ovidiu, într-o atmosferă incendiară, alături de artişti de renume – Dan Helciug, Mihail, Viţa de Vie, Spitalul de Urgenţă şi trupe de dans. La trecerea dintre ani, cei prezenţi vor admira un spectacol de artificii ce va fi dublat de un impresionant show de lasere.

La Sibiu, petrecerea dintre ani va avea loc în Piața Mare. În program este un foc de artificii de zece minute, precum şi concerte cu Smiley şi Inna. Pentru programul din noaptea dintre ani, municipalitatea a cheltuit 165.000 de euro.

De asemenea, Primăria Cluj-Napoca invită clujenii şi turiştii să petreacă noaptea de Revelion împreună în Piaţa Unirii, aceştia având parte de concerte, de spectacole de lasere şi focuri de artificii, dar şi de 700 de sticle de şampanie, care vor fi distribuite gratuit de municipalitate. Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat pentru Mediafax că pe scena instalată în Piaţa Unirii vor urca trupele DJ Project & Mira, Hara şi Ro-Mania. Ajunul Anului Nou va fi ultima seară în care cele 75 de căsuţe din cadrul Târgului de Crăciun Cluj-Napoca vor putea fi vizitate şi în care clujenii mai au ocazia să-şi cumpere produse de sezon.

Primăria Timişoara a pregătit mai multe concerte în aer liber pentru a marca intrarea în anul 2018. Astfel, duminică, începând cu ora 20.00, pe scena amplasată în Piaţa Victoriei din centrul oraşului vor urca Feli, Cargo şi Alexandra Mitroi. Concertele în aer liber se încheie cu un spectacol susţinut de artistul german Lou Bega, cunoscut pentru hitul “Mambo No. 5”, şi cu un foc de artificii. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Timişoara, bugetul alocat pentru manifestările de Revelion din Piaţa Victoriei este de aproximativ 270.000 de lei.

Și Primăria Iaşi a pregătit un spectacol cu focuri de artificii de zece minute, iar pe scena din faţa Palatului Culturii vor urca Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Fanfara Shukar de la 10 Prăjini. Concertul va avea loc pe o scenă amplasată în faţa Palatului Culturii. Alături de Ovidiu Lipan Ţăndărică vor urca pe scenă şi Rona Hartner şi Fanfara Shukar de la 10 Prăjini.

 

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS