27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRecomandări ale Poliţiei cu privire la cumpărăturile online

Recomandări ale Poliţiei cu privire la cumpărăturile online

Poliţia Română a emis joi o serie de recomandări pentru populaţie cu privire la cumpărăturile online, având în vedere că acest tip de comerţ este tot mai practicat în ţara noastră.

Iară recomandările:

-Nu furnizaţi codul numeric personal, seria şi numărul de buletin, de la paşaport sau de la permisul de conducere, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informaţii!
-Documentaţi-vă înainte de a participa la licitaţiile prin internet, cu privire la obligaţiile dumneavoastră în calitate de cumpărător, dar şi cu privire la obligaţiile vânzătorului.
-Examinaţi feedback-ul vânzătorului, oferit de alţi cumpărători. Dacă acesta are un istoric negativ de tranzacţionare, nu cumpăraţi de la el.
-Nu oferiţi niciodată informaţiile de pe card, dacă site-ul nu foloşeste o conexiune securizată şi dacă reputaţia acestuia este îndoielnică.
-Dacă site-ul este securizat, în stânga sus, va apărea un lăcățel care indica acest lucru.
-Verificaţi în browser numele site-ului prin intermediul căruia plătiţi, pentru a observa dacă nu cumva este diferit faţă de site-ul original. Accesaţi site-ul original direct şi nu prin link-uri primite prin e-mail.
-Există programe informatice care pot înregistra caracterele tastate, astfel datele cardului bancar precum și alte date de identificare sau autentificare pot ajunge în posesia unor persoane neautorizate.
-Folosiți carduri de credit atunci când cumpărați online. Majoritatea cardurilor de credit au politici stricte în ceea ce privește siguranța clienților.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS