17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVreme de primăvară în zilele de sărbătoare a Crăciunului

Vreme de primăvară în zilele de sărbătoare a Crăciunului

Meteorologii au anuntat ca in zilele de Crăciun valorile termice vor continua să crească, cu precădere în regiunile extracarpatice, unde vremea va deveni mult mai calda decât în mod normal pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general, între 5 şi 15 grade.

În ziua de Crăciun, cerul va fi variabil, cu unele înnorari şi trecător precipitaţii slabe în nordul ţarii, ploi în Maramureş şi mixte în nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla slab pâna la moderat, cu unele intensificari în zona montana înalta, iar local şi la cote mai reduse în regiunile estice. Dimineaţa, izolat în zonele joase de relief, îndeosebi din sud şi sud-est, se va forma ceaţă sau nebulozitate joasă stratiformă.

La munte, cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi precipitaţii slabe mixte, în prima parte a intervalului în nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales în cursul zilei, cu viteze mai mari pe crestele înalte. Valorile termice vor fi în creştere faţă de ziua anterioară.

Marţi, vremea se va menține mult mai caldă decât în mod normal la această dată, în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade la Miercurea Ciuc si Cluj și 14 grade la Tirgoviste. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, însă dimineața pe arii restrânse vor fi nori joși sau ceață, în special în regiunile extracarpatice. Vântul va avea unele intensificări la munte, cu precădere pe crestele Carpaților Orientali.

În Bucureşti, vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această dată. În jur de 0 grade dimineaţa şi 11…12 grade la amiază. Cerul va fi variabil spre senin, dar cu nori joși sau ceață la începutul zilei. Vântul va sufla slab până la moderat.

Miercuri, vremea va fi în general frumoasă, iar regimul termic nu va avea diferente semnificative față de marti. Aşadar, tot vreme caldă, cu maxime între 4 grade în estul Transilvaniei și 14 grade la Resita. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în extremitatea nord-vestică a țării la începutul zilei, unde izolat va ploua slab. Vântul va avea unele intensificări în regiunile vestice și la munte. Dimineața, cu precădere în sud și est, local va fi ceață.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS