17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRusia alocă 6,7 miliarde de dolari pentru organizarea Campionatului Mondial de Fotbal din 2018

Rusia alocă 6,7 miliarde de dolari pentru organizarea Campionatului Mondial de Fotbal din 2018

Organizarea Campionatului Mondial a scos din bugetul federal rus circa 6,7 miliarde de dolari (390 de miliarde de ruble), susţine Corpul de Control Financiar prin vocea Tatianei Golikova, informează Mediafax.

Moscova, Sankt Petersburg, Kaliningrad, Volgograd, Kazan, Nizhny Novgorod, Samara, Saransk, Rostov-pe-Don, Yekaterinburg şi Sochi sunt oraşele care vor găzdui meciurile de la turneul final din 2018: „Bugetul federal va cheltui 390 de miliarde de ruble (6.7 miliarde de dolari). Infrastructura sportivă a acaparat 38% din această sumă, restul banilor fiind investiţi în drumuri, utilităţi publice şi alte îmbunătăţiri”, susţine Tatiana Golikova.

Rusia va organiza pentru prima dată o ediţie a Campionatului Mondial. Competiţia se va desfăşura între 14 iunie – 15 iulie, 2018. Într-un comunicat de presă, prim-ministrul Rusiei, Vitaly Mutko, a declarat că totul a fost pus la punct în cinci oraşe, inclusiv Moscova, până în acest moment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS