17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCod galben de vânt şi ninsori în 18 judeţe din România

Cod galben de vânt şi ninsori în 18 judeţe din România

Optsprezece judeţe sunt, astăzi, sub atenţionare cod galben de vânt şi ninsori, cele mai multe în zona Moldovei, unde zăpada va fi viscolită, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), citată de Mediafax.

ANM a emis cod galben de vânt cu intensificări locale care vor atinge şi depăşi la rafală 66 – 60 de kilometri pe oră, iar izolat 70 de kilometri pe oră pentru judeţele Vrancea, Iaşi, Bacău, Vaslui, Botoşani, Galaţi, Neamţ, Suceava. În Neamţ şi Suceava, în zona montană înaltă, la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va prezenta intensificări ce vor atinge şi depăşi la rafală chiar 90 – 100 de kilometri pe oră, spulberând şi viscolind zăpada. Atenţionarea meteorologică pentru zona Moldovei este valabilă până la ora 14.00.

În zona de munte din judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea va fi vânt puternic şi ninge. Potrivit ANM, vântul va prezenta intensificări şi va atinge şi depăşi la rafală 90 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada. Vizibilitatea este afectată în zonă.Atenţionarea pentru această zonă este valabilă până la ora 14. Pentru judeţele Buzău, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, ANM a emis atenţionare cod galben, în zonele montane înalte la altitudini de peste 1.700 de metri vântul având intensificări care vor atinge şi depăşi la rafală 80 – 90 de kilometri pe oră, spulberând şi viscolind zăpada. De asemenea, vizibilitatea este redusă sub 50 de metri. Atenţionarea este valabilă până la ora 11.00. În Caraş-Severin sunt intensificări ale vântului, iar în zona montană, la peste 1.800 de metri, viteza la rafală poate ajunge până la 100 de kilometri pe oră. Meteorologii anunţă şi depunere de chiciură, iar din cauza vântului zăpada va fi viscolită. Atenţionarea este valabilă până la ora 14.00.

În cazul judeţelor Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, meteorologii arată că la peste 1.700 de metri vântul va atinge şi depăşi la rafală 70 – 90 de kilometri pe oră, viscolind zăpada. De asemenea, scade vizibilitatea. Atenţionarea meteorologilor pentru această zonă este valabilă până la ora 11.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS