17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProtestatarii îi cer premierului Tudose să se întâlnească până la sfârşitul anului

Protestatarii îi cer premierului Tudose să se întâlnească până la sfârşitul anului

43 de organizatii civice active în protestele de stradă care au urmat emiterii OUG13 și, ulterior, propunerilor de modificare a Legilor Justiției și Codurilor Penale îi cer premierului Mihai Tudose să se întâlnească. Acestea îi solicită premierului o întrevedere în perioada 27-30 decembrie 2017.

Protestatarii transmit că vor să poarte cu premierul „o discuție instituțională, așezată, calmă și rațională, fără stridentele inerente poziționărilor politice sau civice din acest ultim an.
Ei consideră,  că trebuie să primeze interesul pentru viitorul Romaniei, valorile democratice și statul de drept, libertatea și bunăstarea românilor și că „dialogul este singura soluție pentru prezervarea și consolidarea democratiei”.
Asociațiile precizează că propunerea vine din partea unor oameni sinceri și liberi, care, dincolo de orice simpatii sau antipatii personale, sunt „preocupați autentic de viitorul României”.
Câteva dintre organizațiile care îi cer premierului să se întâlnească sunt: #activAG Pitești, Acțiunea Civica Galați, Alianța Națională a Organizațiior Studențești din România (ANOSR), Asociația Aradul Civic, Asociația Civică ProFest, Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE), Consiliul Tineretului din România, Corupția Ucide, Curățam Galațiul, Diaspora Franța solidară cu România, Evoluție în Instituție, Geeks for Democracy,  Grupul civic #Insist, Grupul pentru Dialog Social (GDS), Inițiativa România,
Inițiativa Timișoara (federație a 10 ONG-uri), Oradea Civică, Radăuțiul Civic, Rezist Birmingham WMW, Rezist Dublin, Rezist în Bacău, #Rezist Liguria, #Rezist Milano, Rezist Munchen, Rezist Râmnicu Vâlcea, #Rezistam și la Paris, Rezist Zurich, #REZISTENȚA, Româ nia As We Want It- Milano, România Vie, Save Montana-New York, Ștafeta Steagului U.E.,Valea Jiului Society, Vă vedem din Sibiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS