17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicul Lucan şi fiul său, puşi sub control judiciar

Medicul Lucan şi fiul său, puşi sub control judiciar

Tribunalul Bucureşti a respins cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a medicului Mihai Lucan şi a fiului său Valeriu Ciprian Mihai, aceştia fiind puşi sub control judiciar într-un dosar în care este cercetat pentru delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane lei. Chiar în momentul în care Mihai Lucan era scos din biroul procurorului, asupra medicului s-ar fi găsit 5000 de euro. Anchetatorii i-au chemat imediat avocatul şi au înregistrat bancnotele într-un proces verbal.

Aceeaşi măsură a fost luată şi faţă de Dan Emil Fofiu Sânpetreanu, director la Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.
Decizia nu este definitivă, iar DIICOT a făcut contestaţie.
Surse judiciare spun că, la percheziţii, anchetatorii au găsit în locuinţa renumitului medic urolog Mihai Lucan bijuterii, ceasuri şi aproape 600.000 de euro, iar procurorii au stat să înserieze fiecare banconota.

La un moment dat, ginerele lui Lucan ar fi încercat să fugă din casă cu un rucsac plin cu ceasuri foarte scumpe şi ar fi ascuns 10.000 euro în rezervorul maşinii. Când ar fi vrut să sară gardul, a fost însă prins de un ofiţer DIAS.

De la Cluj, profesorul Lucan, dar şi fiul său, tot medic urolog, au fost aduşi la Bucureşti şi audiaţi de procurori DIICOT.

După mai bine de şapte ore de audieri la sediul DIICOT din Capitală, doctorul Mihai Lucan şi fiul acestuia, Ciprian, au fost reţinuţi de procurori DIICOT.
Procurorii DIICOT au efectuat miercuri percheziţii la clinica din Cluj a chirurgului Mihai Lucan, în cadrul unei acţiuni de destructurare a unei grupări infracţionale organizate, specializată în delapidare cu consecinţe deosebit de grave, prejudiciul cauzat fiind de peste 5 milioane lei.
Mihai Lucan este suspectat că a transferat ilegal la clinica sa privată aparatură ce aparţinea Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS