8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParlamentarii şi-au dat liber la afaceri pe persoană fizică

Parlamentarii şi-au dat liber la afaceri pe persoană fizică

Plenul Camerei Deputaţilor a adopta, cu votul PSD ALDE şi UDMR, modificarea legislativă care le permite parlamentarilor, miniştrilor, prefecţilor şi primarilor să fie comercianţi persoane fizice. Amendamentele la proiectul de lege au fost depuse, chiar astăzi de dimineaţă, de către UDMR, informează realitatea.net.
Proiectul de lege are ca obiect de reglementare abrogarea unor dispoziţii din Legea nr.161/2003, în sensul eliminării calităţii de comerciant persoană fizică din rândul incompatibilităţilor cu calitatea de deputat sau senator, cu funcţia de membru al Guvernului, cu funcţia de prefect sau subprefect, precum şi cu funcţia de primar sau viceprimar, primar general sau viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte sau vicepreşedinte al consiliului judeţean.
Potrivit hotnews.ro, în expunerea de motive, initiatorii (5 deputaţi UDMR) susţin că „persoanelor cărora conform Constituţiei şi legilor în vigoare le sunt permise „activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiintifice şi creaţiei literar-artistice” le este interzisă această activitate dacă ea este realizată în calitate de persoană fizică autorizată”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS