11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKlaus Iohannis, atac dur la ministrul Justiţiei: "Cine nu se gândeşte la urmări e căzut din Lună"

Klaus Iohannis, atac dur la ministrul Justiţiei: „Cine nu se gândeşte la urmări e căzut din Lună”

Preşedintele Klaus Iohanis îl atacă dur pe ministrul Tudorel Toader pe subiectul legilor Justiţiei. „Dacă cineva îşi imaginează că nu vor exista urmări (la nivelul UE) e pur şi simplu căzut din Lună”, a afirmat şeful statului, la o întâlnire cu jurnaliştii, informează realitatea.net.
„Mi-a ridicat suspiciuni pentru că nu a vrut să spună ce vrea. Capul îl duce, specialist este, dar ascunde ceva”, a declarat KLaus Iohannis despre relaţia cu Tudore Toader.
Mult mia grav este că, în actuala conjuctură, „exista un risc evident de activare a articolului 7 în cazul României, ca in cazul Poloniei, daca legile Justiţiei vor fi adoptate cu modificarile de acum.”
Preşedintele a afirmat că se gândeşte la iniţierea unui referendum şi că va apela la această varinată când şi dacă va fi cazul. Mai mult, Klaus Iohannis vede va posibilă soluţie şi o prorogare a intrării în vigoare a noilor legi, prin ordonanţă de urgenţă a Guvernului.
„Avem de-a face cu un parlamentarism „”de avarie”” şi se acţionează cu bulibaşeală. Voi răspunde la chestiunea cu legile justitiei. Nu mă aştept la o criză politică, dar sigur nu va fi linişte anul viitor pentru că taberele sunt prea îndepărtate una de alta. Sper ca actionam ca de centenar”, a afirmat preşedintele la o întâlnire cu jurnaliştii.
Încercând să explice şi graba aleşilor de a trece pachetul legilor justiţiei, preşedintele a afirmat că e posibilă să fi „intrat în panică şi de aici graba, pentru că a trecut un an de la alegeri şi cei „din spate” nu au văzut nimic”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS