16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtenţionare de călătorie în Bulgaria - Cod galben de ninsori pentru 3 regiuni

Atenţionare de călătorie în Bulgaria – Cod galben de ninsori pentru 3 regiuni

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care doresc să călătorească în Republica Bulgaria că Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie local a emis pentru data de 19 decembrie 2017 un cod galben de ninsori, stratul de zăpadă format putând atinge 25 cm, pentru 3 regiuni ale teritoriului: Smolyan, Kârdjali și Haskovo.

Informații suplimentare despre starea vremii se obțin de pe site-ul www.weather.bg, iar despre starea actuală a drumurilor din Bulgaria se pot obține din aplicația gratuită “LIMA” (doar în limba bulgară) www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenției “Infrastructura Rutieră” – www.api.bg și non-stop la numărul de telefon 070013020. În cadrul Agenției menționate funcționează, pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situațional, care colectează și sintetizează datele privind situația drumurilor republicane/publice.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în R. Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://sofia.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în “App Store” și “Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS