10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Sănătății majorează limita de vârstă de la 7 la 16 ani pentru copiii ai căror părinți beneficiază de concediu medical în vederea îngrijirii lor

Ministerul Sănătății majorează limita de vârstă de la 7 la 16 ani pentru copiii ai căror părinți beneficiază de concediu medical în vederea îngrijirii lor

Guvernul discuta în ședința de joi un proiect de Ordonanță de Urgență prin care se majorează limita de vârstă de la 7 la 16 ani pentru copiii ai căror părinți beneficiază de dreptul de concediu medical și de indemnizația de îngrijire a copilului bolnav, a anunțat Florian Bodog, ministrul sănătății, citat de HotNews.ro. „În sfârșit, o veste bună de la Ministerul Sănătății, care a reușit că, în cinci luni jumate de când am vorbit prima dată, să rezolve treaba – concediile și indemnizații de asigurări sociale de sănătate”, i-a spus ironic premierul Mihai Tudose.

Acesta susține că prin acest act normativ mai este clarificată lista afecțiunilor grave pentru care se acordă acest concediu medical. „Și am clarificat modalitatea de transmitere a documentelor pentru părinții care însoțesc copiii la tratament în spitale din Uniunea Europeană sau din străinătate”, a mai spus Bodog.

Premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Sănătății să accelereze demersurile de debirocratizare. „Înțeleg că se continuă demersurile de debirocratizare, dar nu vreți să accelerăți un pic?”, a continuat premierul ironiile.

Ministrul i-a răspuns că accelerează. „Accelerăm, domnule prim-ministru. Așa cum știți, noi am elaborat acest proiect de act normativ, doar că…”. „Am înțeles, lumea rea”, i-a răspuns Tudose.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS