12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSicriul cu corpul neînsuflețit al regelui Mihai I a fost adus pe Aeroportul Internațional "Henri Coandă"

Sicriul cu corpul neînsuflețit al regelui Mihai I a fost adus pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”

Sicriul cu corpul neînsuflețit al regelui Mihai a fost adus, miercuri, la ora 11,00, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române.

Evenimentul se desfășoară în prezența șefului Familiei Regale, Margareta, Custodele Coroanei române, a principelui Radu și a membrilor Familiei Regale — Irina Walker, principesa Maria, Nicolae de Roumanie Medforth Mills, Karina de Roumanie.

La aeroport sunt miniștrii Afacerilor Eterne și Apărării Naționale, Teodor Meleșcanu și Mihai Fifor, șeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, consilierul prezidențial Andrei Muraru, președintele PNL, Ludovic Orban, reprezentantul Patriarhului Daniel, mitropolitul Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh Patriarhal, însoțit de un sobor de preoți și diaconi.

Alături de fostul suveran, pe ultimul drum de la Geneva la București, au fost prezenți principesele Elena și Sofia și Alexander Nixon, secretarul de stat Victor Opaschi, general maior Laurian Anastasof, reprezentantul Armatei României, membri ai Casei Majestății Sale și mitropolitul Iosif, care s-au alăturat reprezentanților Familiei Regale și oficialităților venite la aeroport.

După o scurtă slujbă religioasă, corpul neînsuflețit al regelui va fi transportat cu mașina la Sinaia, unde miercuri, de la ora 14,00, va fi așezat în Holul de Onoare al Castelului Peleș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS