11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai I a ajuns la Castelul Peleş

Sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai I a ajuns la Castelul Peleş

Sicriul cu corpul neînsufleţit al regelui Mihai I a ajuns miercuri după prânz la Castelul Peleş din Sinaia, însoţit de şeful Familiei Regale, Margareta, Custodele Coroanei române, principele Radu şi membri ai Familiei Regale, informează Agerpres.
Cortegiul funerar a fost întâmpinat de garda de onoare, formată din vânători de munte de la o unitate militară din Buşteni, precum şi de un sobor format din nouă preoţi.
Acoperit cu drapelul tricolor, sicriul a fost purtat pe umeri de opt militari din Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul” şi apoi a fost aşezat în Holul de Onoare al Castelului Peleş.
Sicriul cu corpul neînsufleţit al regelui Mihai I a fost adus la ora 11,00 pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române. Pe aeroport a avut loc o ceremonie religioasă.
Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa şefului Familiei Regale, Margareta, a principelui Radu şi a membrilor Familiei Regale – Irina Walker, principesa Maria, Nicolae de Roumanie Medforth Mills, Karina de Roumanie.
La aeroport au venit miniştrii Afacerilor Externe şi Apărării Naţionale, Teodor Meleşcanu şi Mihai Fifor, şeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, consilierul prezidenţial Andrei Muraru, preşedintele PNL, Ludovic Orban, reprezentantul patriarhului Daniel, mitropolitul Nifon, arhiepiscopul Târgoviştei şi exarh patriarhal, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS