17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVâlcea: Material lemnos confiscat la Brezoi şi Suşani

Vâlcea: Material lemnos confiscat la Brezoi şi Suşani

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Brezoi și Secției 3 Poliție Rurală Sutești au confiscat peste 20 mc de material lemnos, fiind aplicate sancțiuni contravenționale.
Potrivit unui comunicat al IPJ Vâlcea, polițiștii Poliției orașului Brezoi au acționat pentru prevenirea tăierilor fără drept de material lemnos pe picior, în zona fondului forestier din Brezoi. Astfel, au fost depistate 2 persoane în zonă, care dețineau 9 mc de material lemnos în apropierea locuinței, fără documente de proveniență.
De asemenea, polițiștii au identificat în apropiere, material lemnos, specia fag, abandonat în albia unui pârâu, în urma inventarierii acestuia de către personalul silvic stabilindu-se că are un volum de 8 mc.
Întregul material lemnos a fost ridicat și predat în custodie reprezentantului ocolului silvic.
S-au aplicat 2 sancțiuni contravenționale la regimul silvic pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar verificările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt.
La acțiune au participat și jandarmi și personal silvic.
La aceeași dată, polițiștii Secției 3 Politie Rurala Sutesti, au depistat pe Drumul Județean 677, în comuna Șuțani, un bărbat de 48 ani, din localitate, în timp ce conducea un tractor în care transporta material lemnos specia salcâm.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu deținea aviz de însoțire primar pentru materialul lemnos transportat.
Întreaga cantitate de material lemnos respectiv, 3,16 m.c. specia salcâm a fost confiscată si predată ocolului silvic
Bărbatul a fost sancționat contravențional cu 5.000 lei .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS