8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDe mâine vremea va fi mai caldă

De mâine vremea va fi mai caldă

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că începând de marţi, vremea va deveni mult mai caldă decât în mod normal pentru a doua decadă a lunii decembrie în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime pot ajunge la 17-18 grade în sud-vestul ţării.
Astăzi vremea se va încălzi din nou în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 12 grade.

Luni, cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în prima parte a zilei, cu precădere în nord-vest, unde vor mai fi precipitații slabe, ploi în zonele joase și mixte în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali unde vor fi si conditii de polei.
Vântul va prezenta intensificări la munte, mai susținute pe creste, unde vitezele vor depăși 80…90 km/h și zăpada va fi spulberată, dar local și în regiunile vestice cu rafale de 50…55 km/h. Pe arii restrânse va fi ceață.

Marţi, vremea va deveni mult mai caldă decât în mod normal pentru a doua decadă a lunii decembrie în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime, peste 10 grade in aproape toată ţara pâna la 15-16 grade, poate şi 17 grade in partea de vest a tarii la Timişoara.
Cerul va fi variabil. Vântul va avea intensificări la munte, cu precădere în masivele nordice, dar local și în regiunile vestice. Se va semnala ceață, în orele dimineții cu precădere în depresiuni și în sudul Olteniei.

Miercuri deși valorile termice vor marca o scădere față de marti în vest, centru și nord, vremea se va menține mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade la Miercurea Ciuc și 15 grade la Constanta si Calarasi.
Cerul va avea înnorări și va ploua în vest și în nord-vest. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane. Dimineaţa, cu caracter local în sud, centru și est va fi ceata.

Vremea pe regiuni

În regiunile intracarpatice, vor mai fi înnorări în special în nord-vest, cel puţin în prima parte a zilei când vor mai fi ploi slabe la şes şi precipitaţii mixte la munte unde vor fi şi condiţii de polei. Maximele termice vor fi în creştere faţă de ieri.
În sud, vremea va fi în general frumoasă şi mai caldă decât ieri. La amiaza, vor fi 7 grade la Drobeta, şi Craiova, 8 la Giurgiu, Ploieşti şi Buzău, 9 la Călăraşi.
Revine soarele şi în Dobrogea, maximele vor fi de 10 grade la amiază la Tulcea şi Constanta. În Moldova de sud este vreme frumoasă, dar spre nordul regiunii acoperirea noroasă se accentuează. Chiar şi aşa temperatura creşte, maximele sunt în general între 5 şi 8 grade.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS