21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDacian Cioloş îşi face partid: Se va desprinde din platforma România 100; Vom fi deschişi colaborării cu cei cu care putem lucra

Dacian Cioloş îşi face partid: Se va desprinde din platforma România 100; Vom fi deschişi colaborării cu cei cu care putem lucra

Preşedintele platformei România 100, fostul premier Dacian Cioloş, a anunţat, duminică, că din platforma România 100 se va desprinde un partid politic, care va fi prezentat în următoarele luni şi care va fi deschis la colaborarea cu Opoziţia, informează Mediafax.
„Din platforma România 100 se va desprinde un partid politic. Noi, cei care am fondat România 100, suntem hotărâţi să facem asta”,a spus Cioloş.
„Lucrăm la acest partid, lunile următoare vom fi în măsură să îl prezentăm. Nu e o lansare azi”, a adăugat Cioloş, care a a arătat, însă, că noul partid va fi gata să se prezinte la următoarele alegeri cu o ofertă politică, indiferent când vor avea loc.
„Există riscul ca acest proiect să ducă la fărâmiţarea opoziţiei. Ne-am gândit şi la asta, mi se pare ca o responsabilitate pe care nu am cum să nu o asum ca din această platformă să se desprindă un partid, care nu va acţiona împotriva celor care împărtăşim valori şi principii comune. Vom fi deschişi colaborării cu cei cu care putem lucra”, a spus Cioloş.
El a făcut aceste declaraţii la o reuniune a membrilor Platformei România 100, desfăşurată la un hotel din Bucureşti. În deschiderea evenimentului au luat cuvântul Mihaela Miroiu, profesor universitar de etică politică, Victor Rebengiuc, actor, Mihai Poliţeanu, Iniţiativa România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS