14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDosarul Tel Drum - Murgeanu a reconstituit la DNA întâlnirea cu Dragnea din benzinărie

Dosarul Tel Drum – Murgeanu a reconstituit la DNA întâlnirea cu Dragnea din benzinărie

Răzvan Murgeanu, fost consilier de stat, a afirmat vineri că a fost audiat la DNA ca martor în dosarul Tel Drum și a fost întrebat despre o întâlnire pe care a avut-o cu președintele PSD, Liviu Dragnea, într-o benzinărie din localitatea Bolintin, în 2011, anunță Realitatea TV.

Întâlnirea, susține fostul secretar de stat, ar fi fost cerută de Liviu Dragnea. „A fost o chestie informală. (…) Cu toate că era de notorietate ce se spusese de auditul lui DG Regio (Departamentul pentru politică regională și urbană — n.r.), era interesat (n.r. — Dragnea) ce se poate întâmpla și i-am spus care pot fi consecințele, atât.”

(…) Erau două chestiuni foarte clare — una era legată de o posibilă apartenență a firmei ca și cum ar fi a lui, un lucru pe care nu aveai cum să-l dovedești, și mai era ceva legat de o condiție suspensorie în licitație. Nu îmi aduc aminte acum exact (…), dar știu că era ceva restrictiv”, a declarat Răzvan Murgeanu, la ieșirea de la DNA.

El a adăugat că existau suspiciuni că societatea Tel Drum ar putea aparține lui Liviu Dragnea.

„Era un audit făcut de DG Regio, acel audit era foarte clar. Atenție, nu era făcut pentru județul Teleorman, erau vreo patru sau cinci județe. În cazul Teleorman era cea mai mare problemă pentru că însemna 100% corecție — acea suspiciune se referea că ar putea ca firma Tel Drum să aparțină lui Liviu Dragnea”, a precizat Răzvan Murgeanu.

El a precizat că Liviu Dragnea i-a spus că firma nu-i aparține.

Liderul PSD este urmărit penal în dosarul Tel Drum, pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Prejudiciu estimat se ridica la aproape 28 de milioane de euro. Paguba ar fi făcută atât bugetului de stat, cât și fondurilor europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS