17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLovitură pentru apicultorii români: Nici în 2018 statul nu va cumpăra miere pentru elevi

Lovitură pentru apicultorii români: Nici în 2018 statul nu va cumpăra miere pentru elevi

Producătorii români de miere nu se vor putea baza nici în anul 2018 pe achizițiile pe care ar trebui să le facă statul pentru a le oferi miere copiilor în școli și grădinițe, informează HotNews.ro.

Guvernul suspendă și în anul 2018 aplicarea programului Miere de albine în școli, printr-o ordonanță de urgență publicată joi în Monitorul Oficial, pentru a mai face economii la buget.

”În perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018, se suspendă aplicarea prevederilor Legii 509/2006, privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preșcolari și elevii din clasele I-IV din învățământul de stat și confesional” – prevede OUG.

Prin Legea 509/2006, statul ar fi trebuit să acorde gratuit copiilor din grădinițe și școli miere de albine, dar an de an guvernele au tot suspendat aplicarea legii. Pentru anul 2018, apicultorii români sperau că statul va aplica în sfârșit legea și va cumpăra anumite cantități de miere din producția românească.

Dacă s-ar fi aplicat legea veche, statul ar fi trebuit să asigure miere de albine în limita a 60 de grame de fiecare copil, pe săptămână.

În acest an, niște parlamentari au pregătit și o nouă lege prin care să modifice legea din 2006, și să se stabileacă un plafon anual de 16,8 milioane lei pentru achiziția de miere în acest program. Proiectul prevedea și unele condiții de ambalare a mierii, restrictive pentru anumiți producători.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS